Van maandag 1 tot en met zondag 7 maart is het in heel Nederland de Week van de AfvalHelden. Dé week waarin we alle afvalmedewerkers in het zonnetje zetten. Want alle mannen en vrouwen die elke dag keihard werken om de gemeente schoon te houden, zijn Helden!

Onze AfvalHelden

Tijdens de coronacrisis is het extra duidelijk hoe belangrijk de afvalmedewerkers zijn. We zijn allemaal veel thuis. Daardoor hebben we dit jaar meer huishoudelijk afval dan normaal. Hoe zou Nederland eruit zien zonder de AfvalHelden die elke dag met ons afval bezig zijn? Iedereen die werkt met afval is een AfvalHeld. De chauffeur die met de vuilniswagen door de straten rijdt. De belader die zorgt dat de minicontainers worden geleegd. De medewerker die u de weg wijst bij het afvalaanbiedstation. En nog vele anderen!

Maak een kleurplaat voor de AfvalHelden

Wij vragen alle (jonge) inwoners om met ons mee te doen. De Week van de Afvalhelden heeft acht leuke kleurplaten. Download en print een kleurplaat, kleur in, maak een foto en deel op Facebook met #barafvalhelden. Of tag ons op Instagram (@nv_bar_afvalbeheer). Wij laten de foto’s van de kleurplaten aan de AfvalHelden zien. Zo zorgen we samen voor een kleurrijke verrassing. Woont u in een straat waar de vuilniswagen langskomt? Hang de kleurplaat ook achter het raam. Zo zien de AfvalHelden ook op hun route dat ze gewaardeerd worden!

Bekijk de kleurplaten.