Via de BAR afval-app kunnen we inwoners snel informeren. Bijvoorbeeld bij een onverwachte situatie, zoals laatst bij het hevige winterweer. Als we de minicontainers niet kunnen legen, of het afvalaanbiedstation is onverwacht gesloten, dan sturen we een pushbericht via de BAR afval-app.

Pushberichten instellen

U kunt in het menu (de drie streepjes links bovenin het scherm) bij ‘Instellingen’ zelf aangeven dat u pushberichten wilt ontvangen. Om er zeker van te zijn dat uw telefoon of tablet goed is ingesteld om een pushbericht te ontvangen, kunt u via de BAR afval-app een testbericht versturen.

Afvalkalender en ondergrondse containers

De BAR afval-app heeft nog meer handige mogelijkheden! U stelt de app in op uw postcode en huisnummer. Zo ziet u bij ‘Afvalkalender’ precies welke minicontainer op welke datum geleegd wordt. Vergeet u weleens uw minicontainer op tijd aan te bieden? In de BAR afval-app kunt u bij “Instellingen” een herinnering instellen. Dan ontvangt u vanzelf een pushbericht op uw telefoon wanneer de minicontainer op de aanbiedplaats kan worden gezet.

Bij ‘Welk afval waar?’ vindt u welk afval in welke container mag. Bij ‘Containerlocaties’ ziet u de locaties van de ondergrondse containers voor PMD+restafval, papier/karton, textiel en glas bij u in de buurt. Zo ziet u direct waar u uw afval kunt brengen.

BAR afval-app downloaden

De BAR afval-app is gratis te downloaden op uw smartphone of tablet vanuit de App Store (iOS) of de Play Store (Android).