De komende weken ontvangen alle huishoudens van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk thuis een brief met nieuwe afvalpas in de brievenbus. Deze afvalpas geeft toegang tot het afvalaanbiedstation (milieustraat). Neem in de eerste week nog uw oude en uw nieuwe afvalpas mee als u afval brengt naar het afvalaanbiedstation. Heeft u geen minicontainer en maakt u gebruik van een ondergrondse container voor PMD+restafval? Dan kunt u met uw nieuwe afvalpas ook de ondergrondse containers voor PMD+restafval in uw wijk openen. Zonder nieuwe afvalpas gaan de ondergrondse containers dan niet meer open.

De oude afvalpassen zijn niet meer te gebruiken

De nieuwe afvalpas vervangt uw oude afvalpassen. Neem in de eerste week nog uw oude en uw nieuwe afvalpas mee als u afval brengt naar het afvalaanbiedstation. Daarna kunt u uw oude afvalpas niet meer gebruiken. Ook de afvalpas van HVC kan niet meer worden gebruikt. In de brief leest u meer informatie over uw nieuwe afvalpas.

De afvalpas wordt per wijk bezorgd

De brieven met de afvalpas worden wijk voor wijk in de brievenbus gestopt. Ieder huishouden krijgt een afvalpas. We starten op 17 mei in Ridderkerk. Op 3 juni gaan we verder in Barendrecht en Albrandswaard volgt op 17 juni. Bekijk in het schema wanneer uw wijk aan de beurt is.

Op de hoogte blijven

Wilt u op uw smartphone of tablet een berichtje ontvangen als we in uw wijk de afvalpas bezorgen? Download dan de gratis BAR afval-app en vul uw postcode en huisnummer in. U kunt in het menu (de drie streepjes links bovenin het scherm) bij ‘Instellingen’ zelf aangeven dat u pushberichten wilt ontvangen. Om er zeker van te zijn dat uw telefoon of tablet goed is ingesteld om een pushbericht te ontvangen, kunt u via de BAR afval-app een testbericht versturen. Als uw smartphone of tablet goed is ingesteld, ontvangt u van ons een pushbericht als we in uw wijk starten.