Heel Holland recyclet tijdens de Nationale Recycleweek van 12 tot en met 18 oktober. Levert u in deze week een kapot elektrisch apparaat of een oude energiezuinige lamp in bij het afvalaanbiedstation of de milieustraat, dan ontvangt u een gratis Wecycle Recycle legpuzzel cadeau! Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal puzzels beschikbaar en op is op.

Lees meer over de aangescherpte maatregelen voor een bezoek aan het afvalaanbiedstation in Barendrecht en Rhoon.

Kapotte elektrische apparaten recyclen

In ons dagelijks leven maken we gebruik van veel verschillende elektrische apparaten. Heeft u thuis nog een elektrisch apparaat staan dat niet meer te repareren is? Gooi dit niet weg bij het restafval, maar lever het in bij het afvalaanbiedstation. Dan wordt uw apparaat optimaal gerecycled.

Alle kleine en grote apparaten met een stekker, batterij of accu kunt u bij het afvalaanbiedstation inleveren voor recycling. Uit een kapot elektrisch apparaat worden eerst eventuele schadelijke stoffen verwijderd. Deze schadelijke stoffen worden op een verantwoorde manier vernietigd. Daarna wordt het apparaat fijngemalen en worden de materialen van elkaar gescheiden. Met recyclen worden de bruikbare grondstoffen, zoals aluminium en ijzer, dus niet onnodig verbrand, maar juist hergebruikt om nieuwe producten te maken!