Vanaf maart gaan we op een aantal locaties in Albrandswaard ondergrondse containers omwisselen. Bijvoorbeeld: er staan nu twee ondergrondse containers voor PMD+restafval en één daarvan wordt een container voor papier/karton. Dit is onderdeel van het optimalisatieplan van de inzamelvoorzieningen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de omwisselingen.

Welke containers worden omgewisseld?

In onderstaande tabel vindt u welke containers de komende tijd omgewisseld worden. De tabel is ingedeeld op plaats/wijk (in alfabetische volgorde). In de eerste en tweede kolom vindt u de plaats/wijk en straatnaam (in alfabetische volgorde). De container die wordt omgewisseld staat ter hoogte van het huisnummer in de derde kolom. In de vierde kolom vindt u de datum waarop de container wordt omgewisseld. Houdt u er rekening mee dat op de dag van de werkzaamheden de straat tijdelijk (half) afgesloten wordt. De ondergrondse containers zijn na de omwisseling direct te gebruiken.

Het kan voorkomen dat de planning door omstandigheden tussentijds moet worden aangepast. In dat geval wordt onderstaande tabel bijgewerkt.

Tabel omwisselen ondergrondse containers van PMD+restafval naar papier/karton (laatst bijgewerkt op 25-3-2021)

Plaats/Wijk Straat Huisnummer Datum
Poortugaal Jan van Almondestraat 1 di 30-3-2021
Poortugaal Loevestein (Duivenvoorde) 33 in uitvoering
Rhoon, Portland Bouwlust 65 in uitvoering
Rhoon, Portland Langstraat 9 wo 31-3-2021
Rhoon, Portland Onyxlaan 21 in uitvoering
Rhoon, Portland Saffierlaan 160 in uitvoering
Rhoon, Zuid Sweelincklaan 56 in uitvoering
Rhoon, Zuid Van Gogh Allee 214 do 11-3-2021
Rhoon, Zuid Van Gogh Allee 32 do 11-3-2021
Rhoon, Zuid Waalstraat 4 in uitvoering
Rhoon, Zuid Weissenbruchlaan 7 vr 12-3-2021

In de week van 12 april zijn op een aantal locaties al eerste werkzaamheden uitgevoerd. De oude containers zijn al weggehaald en op 16 april zijn tijdelijke bovengrondse papiercontainers geplaatst, zodat u niet voor niets naar container loopt om uw papier weg te brengen. De verwachting is dat begin juni de definitieve (ondegrondse) containers op hun plek staan (tabel bijgewerkt op 16 april 2021). 

Plaats/Wijk Straat Huisnummer Tijdelijke voorziening
Rhoon, Zuid Sweelincklaan  56 Bovengronds container voor papier/karton

Rhoon, Portland

Bouwlust 65 Bovengronds container voor papier/karton
Rhoon, Portland Saffierlaan 160 Bovengronds container voor papier/karton
Rhoon, Portland Onyxlaan  21 Bovengronds container voor papier/karton
Rhoon, Zuid Waalstraat 4 Bovengronds container voor papier/karton
Poortugaal Loevestein 33 Bovengronds container voor papier/karton

 

Waarom wisselen we voorzieningen om?

We halen steeds meer grondstoffen (GFT, papier, enz.) uit ons afval en bieden dat apart aan. De hoeveelheid restafval neemt hierdoor af. Hierdoor zijn er minder containers voor PMD +restafval nodig, maar wel meer containers voor bijvoorbeeld papier en glas. Om het apart aanbieden van de grondstoffen te optimaliseren, passen we de voorzieningen hierop aan. Dit betekent dat er in sommige gevallen extra ondergrondse containers worden geplaatst. Maar het kan ook zijn dat de functie van de voorziening wijzigt. Daar hebben we het hier over.

Blijft er voldoende capaciteit voor PMD+restafval?

In het onderzoek naar de benodigde voorzieningen hebben we uitgerekend welke voorziening we waar nodig hebben. Hierbij hebben we uiteraard ook rekening gehouden met voldoende capaciteit voor PMD+restafval.

In de ondergrondse containers voor PMD+restafval en in de ondergrondse containers voor papier/karton zitten vulgraadsensoren. Deze houden bij hoe vol de container is en hoe snel deze gevuld raakt. Het systeem achter deze sensoren maakt op basis van vulgraad en vulsnelheid een planning voor onze chauffeurs. Zodra de container 80% vol is krijgen onze chauffeurs automatisch een opdracht de container te legen. Bovendien zal de hoeveelheid restafval afnemen, waardoor er minder capaciteit nodig is.

Waar vind ik de dichtstbijzijnde ondergrondse container?

In de BAR afval-app kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde ondergrondse container vinden. In het menu vindt u bij Containerlocaties de overzichtskaart met de locaties van de ondergrondse containers in Albrandswaard. Download de app op uw smartphone vanuit de Google Play-store (Android) of de App Store (iPhone/iOS).

Ook op onderstaande kaart ziet u de locaties van de ondergrondse containers in Albrandswaard.

  1. Klik in onderstaand venster op het icoontje van het afval dat u wilt weggooien (bijvoorbeeld PMD+rest of papier/karton).
  2. Onder de icoontjes vindt u meer informatie over het aanbieden van uw afval.
  3. Als u verder naar beneden scrollt, vindt u onder 'Brenglocaties' de kaart met daarop alle containers voor het afval dat u wilt weggooien.
  4. Met het plusteken (+) rechtsonderin kunt u inzoomen op de kaart. Met uw muis kunt u op de kaart klikken en zo de kaart verschuiven. Zo kunt u naar uw straat navigeren en de dichtstbijzijnde container vinden.