Afvalkalender en BAR afval-app

Download nu de BAR afval-app

 

Wat zit er allemaal in de afval-app?

  • De afvalkalender

  • Welk afval in welke container gaat

  • Welke ondergrondse containers u in de buurt kunt vinden

Download de app op uw smartphone vanuit de Google Play-store (Android(externe link)) of de App Store (iPhone/iOS(externe link)).

Afvalkalender in de app

De inzameldagen kunnen door omstandigheden (feestdagen, weeromstandigheden, etc.) wijzigen, daarom raden wij aan om de BAR afval-app te downloaden. Zo kunt u op elk moment uw persoonlijke afvalkalender bekijken.

Herinnering instellen

In de BAR afval-app kunt u in het menu (de drie streepjes links bovenin het scherm) bij het tandwieltje 'Instellingen' een herinnering instellen. Dan ontvangt u vanzelf een pushbericht op uw telefoon wanneer uw minicontainer op de aanbiedplaats kan worden gezet. U kunt het tijdstip van het pushbericht zelf kiezen, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend op de ophaaldag, of juist de avond ervoor. Om er zeker van te zijn dat uw telefoon goed is ingesteld om een pushbericht te ontvangen, kunt u bij 'Instellingen' een testbericht versturen.

Afvalkalender printen

Print u toch liever de afvalkalender? Dat kan! Vul uw postcode en huisnummer op deze pagina bij de Afvalkalender in en klik vervolgens op de knop ‘Bevestig’. De afvalkalender opent en toont de informatie over uw huisadres. Rechtsboven verschijnt er een knop ‘Print’. Gebruik deze knop om de afvalkalender te printen

Tips voor het gebruik van de app

  1. Update: Werkt de app niet goed? Controleer of u de laatste versie van de app heeft in de app-store.
  2. Verbinding: De app stuurt pushberichten. In geval van calamiteiten kunnen wij u via deze app hiervan op de hoogte stellen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een defecte vuilniswagen, waardoor we een dag later komen. Dit lukt alleen als er een internetverbinding is.
  3. Energiestand: Uw telefoon moet goed opgeladen zijn.Te weinig energie of energiebesparende instellingen kunnen pushberichten tegenhouden. U vindt de energiebesparende instelling meestal op uw mobiel onder instelling en selecteer dan batterij. Dit kan echter per toestel verschillen.
  4. Geheugen: Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is om berichten op te slaan. 
  5. Berichten verwijderen: Wilt u pushberichten uit de app verwijderen? Ga in het menu (dit zijn de drie streepjes linksboven in het roze vlak voor Afvalkalender) naar ‘Berichten’. Selecteer het bericht door met uw vinger over het bericht van rechts naar links te vegen. Dan verschijnt de optie 'verwijderen'. Kies voor deze optie en het bericht wordt verwijderd.
  6. Werkt de app niet goed? Verwijder en installeer de app opnieuw.