App Store(externe link) Google Play(externe link)


Onze nieuwe app is duidelijker en biedt meer functionaliteiten. Zo regelt u nu eenvoudig uw afvalzaken online via het Afvalserviceportaal. Daarnaast heeft u een helder overzicht van de eerstvolgende inzameldagen: u vergeet nooit meer uw container op tijd aan de weg te zetten.
 

Download de BAR Afvalbeheer app!

  • Zie direct op welke dagen uw afval wordt opgehaald.
  • Ontvang een herinnering als u de container aan de straat moet zetten.
  • Weet waar de dichtstbijzijnde containers staan bij u in de buurt.
  • Krijg inzicht in welk afval waar hoort.
  • Vraag online een afvalpas aan of maak een grof huishoudelijk-, of grof tuinafval afspraak.
  • Ontvang alerts voor plotselinge wijzigingen in de afvalinzameling.


Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Als uw vraag hier niet is vermeld, stuur ons dan een bericht via info@bar-afvalbeheer.nl

Kan ik een herinnering ontvangen wanneer de container aan de weg moet staan?

Jazeker. Open de app en zet bij ‘Instellingen’ een vinkje achter ‘Herinnering’ en selecteer het tijdslot waarbinnen u de herinnering wilt ontvangen. ‘Instellingen’ vindt u in het menu linksboven (icoon met 3 horizontale lijntjes).  

Mocht u toch geen herinnering ontvangen - op de dag voor de inzameldag-  check dan even in de instellingen van uw smartphone of ‘meldingen’ aan staat (instellingen smartphone > ga naar de app BAR Afvalbeheer > zet Meldingen aan). 

Hoe ontvang ik belangrijk nieuws of wijzigingen?

Zet bij ‘Instellingen’ een vinkje achter ‘Nieuws’. De inzameldagen kunnen bijvoorbeeld door omstandigheden (feestdagen, het weer etc.) wijzigen. Via een nieuwsbericht houden we u hiervan op de hoogte.

Hoe kan ik nieuwsberichten verwijderen?

Alle berichten vindt u in het menu ‘Nieuws’. U kunt de berichten ook bekijken door rechtsboven op het envelop-icoon te drukken. Als u een nieuwsbericht wilt verwijderen, selecteert u eerst het betreffende bericht en sleept u dit bericht vervolgens naar links. Nu ziet u in rood de optie ‘verwijderen’. Druk hierop en het bericht is verwijderd.

 

Hoe kan ik zien welke containers er bij mij in de buurt staan? 

In de footer van de app (groene balk onderin) vindt u de kaart met alle containerlocaties. Als u op de kaart klikt ziet u uw huis op de kaart. Tik op de nummers bij uw huis om te zien welke inzamelcontainers dichtbij u in de buurt staan.  

Welke afvalzaken kan ik online regelen?

✓    Aanvraag afvalpas
✓    Aanvraag minicontainer 
✓    Afspraak ophalen afval 
✓    Melding, vraag, klacht 
✓    Afspraak bezoek afvalaanbiedstation Barendrecht  

Dit kunt u online regelen via het ‘Afvalserviceportaal’ dat u vindt in het menu (linksboven). Voordat u een afspraak kunt maken of een aanvraag kunt doen, moet u in het Afvalserviceportaal eerst uw postcode en huisnummer invullen. U ziet vervolgens een overzicht van alle afvalzaken die u online kunt regelen. 

Kan ik in de app zien welk afval in welke afvalbak hoort?

Jazeker. Klik op de ‘Afvalwijzer’ in de footer van de app (groene balk onderaan). Voer uw zoekterm in (witte balk) en u krijgt te zien waar het afval hoort. 
 

Kan ik de afvalkalender printen?

Ja dat kan via het ‘Afvalserviceportaal’ op de website. Ga naar www.bar-afvalbeheer.nl en klik op de ‘Afvalkalender’. U komt direct in het ‘Afvalserviceportaal’ waar u uw postcode en huisnummer kunt invullen. Hierna kunt u kiezen voor Informatie en vervolgens voor Afvalkalender. Download de afvalkalender als pdf (klik linksboven op ‘downloaden als pdf’). U ziet nu de jaarkalender. Rechts boven de kalender ziet u vervolgens de knop printen. Let op: door de kalender te printen mist u mogelijk wijzigingen over inzameldagen. 

Kan ik feedback of klachten over de app inzenden?

Dat kan zeker. We staan altijd open voor feedback en/of opmerkingen zodat we onze app kunnen verbeteren. Neem gerust contact met ons op via info@bar-afvalbeheer.nl.

Ik krijg de melding: 'Ophalen niet gelukt'. Wat nu?

Deze melding verschijnt bij het openen van de app wanneer het een adres in de hoogbouw betreft en er geen enkele informatie over inzameldagen van minicontainers kan worden gevonden in de Afvalkalender. Deze melding blijft zichtbaar op de Homepagina. U kunt de andere functies van de app, zoals de Afvalwijzer en het kaartje met de containerlocaties gewoon openen (via de groen balk onderaan de pagina). Via het menu (drie streepjes) opent u onder andere het Afvalserviceportaal om online uw afvalzaken te regelen.