App Store(externe link) Google Play(externe link)


Onze nieuwe app is duidelijker en biedt meer functionaliteiten. Zo regel je nu eenvoudig jouw afvalzaken online via het Afvalserviceportaal. Daarnaast heb je een helder overzicht van de eerstvolgende inzameldagen: je vergeet nooit meer je container op tijd aan de weg te zetten.
 

Download de BAR Afvalbeheer app!

  • Zie direct op welke dagen jouw afval wordt opgehaald.
  • Ontvang een herinnering als je de container aan de straat moet zetten.
  • Weet waar de dichtstbijzijnde containers staan bij jou in de buurt.
  • Krijg inzicht in welk afval waar hoort.
  • Vraag online een afvalpas aan of maak een grof huishoudelijk-, of grof tuinafval afspraak.
  • Ontvang alerts voor plotselinge wijzigingen in de afvalinzameling.


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Als jouw vraag hier niet is vermeld, stuur ons dan een bericht via info@bar-afvalbeheer.nl

Kan ik een herinnering ontvangen wanneer de container aan de weg moet staan?

Jazeker. Open de app en zet bij ‘Instellingen’ een vinkje achter ‘Herinnering’ en selecteer het tijdslot waarbinnen je de herinnering wilt ontvangen. ‘Instellingen’ vind je in het menu linksboven (icoon met 3 horizontale lijntjes).  

Mocht je toch geen herinnering ontvangen - op de dag voor de inzameldag -  check dan even in de instellingen van je eigen smartphone of ‘meldingen’ aan staat (instellingen smartphone > ga naar de app BAR Afvalbeheer > zet Meldingen aan). 

Hoe ontvang ik belangrijk nieuws of wijzigingen?

Zet bij ‘Instellingen’ een vinkje achter ‘Nieuws’. De inzameldagen kunnen bijvoorbeeld door omstandigheden (feestdagen, het weer etc.) wijzigen. Via een nieuwsbericht en/of pushmelding houden we je hiervan op de hoogte.

Hoe kan ik nieuwsberichten verwijderen?

Alle berichten vind je in het menu ‘Nieuws’. Je kunt de berichten ook bekijken door rechtsboven op het envelop-icoon te drukken. Als je een nieuwsbericht wilt verwijderen, selecteer je eerst het betreffende bericht en sleept je dit bericht vervolgens naar links. Nu zie je in rood de optie ‘verwijderen’. Druk hierop en het bericht is verwijderd.

 

Hoe kan ik zien welke containers er bij mij in de buurt staan? 

In de footer van de app (groene balk onderin) vind je de kaart met alle containerlocaties. Als je op de kaart klikt ziet je je huis op de kaart. Tik op de nummers bij jouw huis om te zien welke inzamelcontainers dichtbij jou in de buurt staan.  

Welke afvalzaken kan ik online regelen?

✓    Aanvraag afvalpas
✓    Aanvraag minicontainer 
✓    Afspraak ophalen afval 
✓    Melding, vraag, klacht 
✓    Afspraak bezoek afvalaanbiedstation Barendrecht  

Dit kun je online regelen via het ‘Afvalserviceportaal’ dat je vindt in het menu (linksboven). Voordat je een afspraak kunt maken of een aanvraag kunt doen, moet je in het Afvalserviceportaal eerst jouw postcode en huisnummer invullen. Je ziet vervolgens een overzicht van alle afvalzaken die je online kunt regelen. 

Kan ik in de app zien welk afval in welke afvalbak hoort?

Jazeker. Klik op de ‘Afvalwijzer’ in de footer van de app (groene balk onderaan). Voer je zoekterm in (witte balk) en u krijgt te zien waar het afval hoort. 
 

Kan ik de afvalkalender printen?

Ja dat kan via het ‘Afvalserviceportaal’ op de website. Ga naar www.bar-afvalbeheer.nl en klik op de ‘Afvalkalender’. Je komt direct in het ‘Afvalserviceportaal’ waar je je postcode en huisnummer kunt invullen. Hierna kun je kiezen voor Informatie en vervolgens voor Afvalkalender. Download de afvalkalender als pdf (klik linksboven op ‘downloaden als pdf’). Je ziet nu de jaarkalender. Rechts boven de kalender zie je vervolgens de knop printen. Let op: door de kalender te printen mis je mogelijk wijzigingen over inzameldagen. 

Kan ik feedback of klachten over de app inzenden?

Dat kan zeker. We staan altijd open voor feedback en/of opmerkingen zodat we onze app kunnen verbeteren. Neem gerust contact met ons op via info@bar-afvalbeheer.nl.

Ik krijg de melding: 'Ophalen niet gelukt'. Wat nu?

Deze melding verschijnt bij het openen van de app wanneer het een adres in de hoogbouw betreft en er geen enkele informatie over inzameldagen van minicontainers kan worden gevonden in de Afvalkalender. Deze melding blijft zichtbaar op de Homepagina. Je kunt de andere functies van de app, zoals de Afvalwijzer en het kaartje met de containerlocaties gewoon openen (via de groene balk onderaan de pagina). Via het menu (drie streepjes) open je onder andere het Afvalserviceportaal om online jouw afvalzaken te regelen.