Woon je in een flat, appartement of ander soort hoogbouw? Of scheid je in de laagbouw je glas en textiel? Dan zit het er dik in dat jij je afval in één van de boven – of ondergrondse inzamelcontainers moet gooien. Nu weet je vast wel waar deze staan, maar is dat ook echt de dichtstbijzijnde? En wat als er werkzaamheden zijn? Waar ga jij dan je afval in de tussentijd weggooien? 

BAR Afvalbeheer app

De BAR Afvalbeheer app is van alle markten thuis. Niet alleen staan de handige afvalkalender en afvalscheidingswijzer erin, maar ook een kaart waarop álle containerlocaties staan. 

Zoek je de dichtstbijzijnde glasbak? Check de kaart in de app en je weet precies waar je moet zijn. Werkzaamheden aan jouw vertrouwde PMD+restafvalcontainer? Bekijk het kaartje en zie waar de volgende zwart-oranje ondergrondse container staat. 

Download de BAR Afvalbeheer app hier

Afvalserviceportaal

Ook het Afvalserviceportaal is een handige tool voor jou als inwoner. Niet alleen kun jij hier allerlei meldingen maken of een nieuwe afvalpas aanvragen, maar óók kun je je afvalkalender én de containerkaart raadplegen. Wist je trouwens dat je dan gelijk ziet hoe vol een bepaalde container is? Superhandig!

Heeft jouw favoriete papiercontainer storing of zit deze vol? Bekijk de kaart via het Afvalserviceportaal en breng jouw oud papier en karton naar de volgende container. Heb je toch gelijk het portaal open, maak dan gelijk een melding van de storing. Zo kunnen we snel alles oplossen, zodat jij volgende keer weer jouw afval in jouw favoriete container kunt gooien.

Ga gelijk naar het Afvalserviceportaal

Afval scheiden

Nogmaals dank dat je zo goed je afval scheidt. Op deze manier kunnen we de waardevolle materialen uit jouw afval weer gebruiken voor nieuwe producten. Dit bespaart niet alleen nieuwe grondstoffen, maar ook energie en geld. Wist je dat het grootste deel van jouw gescheiden afval uit waardevolle materialen bestaat die helemaal of deels hergebruikt kunnen worden? Blijf dus vooral zo doorgaan met afval scheiden! En als je nog wat advies kunt gebruiken, check dan even tips voor afval scheiden.