Grofvuil wegbrengen? Gratis aanhanger lenen

Grof huishoudelijk afval wegbrengen naar het afvalaanbiedstation is nu nog makkelijker met de gratis aanhangerservice. Inwoners uit Barendrecht en Albrandswaard met een auto met trekhaak kunnen gratis gebruik maken van een aanhanger van boedelbak. 

Hoe kun je een aanhanger reserveren?

De aanhangwagen is (maximaal 3 uur) te reserveren via boedelbak.nl of bij een ophaallocatie van boedelbak binnen jouw gemeente. In Barendrecht kon dit al vanaf 2022, in Albrandswaard kan dit per 1 januari 2024. Je betaalt in eerste instantie de standaard borg van € 75,00 inclusief de kosten van de huur van de aanhangwagen aan boedelbak. Je vraagt om een uitgeprint formulier bij boedelbak. Deze laat je zien bij het afvalaanbiedstation. Hier krijg je een stempel. Bij het terugbrengen van de aanhangwagen binnen 3 uur krijg je de borg, verminderd met de huurprijs, terug. Dit geldt alleen als je een formulier van boedelbak hebt met een stempel van het afvalaanbiedstation.

Hoe krijg je het huurbedrag terug?

Het huurbedrag wordt binnen 7 werkdagen teruggestort als je voldoet aan de volgende drie voorwaarden:

  • Je hebt de boedelbak binnen de termijn van drie uur teruggebracht;
  • Je laat jouw formulier dat je hebt gekregen bij het ophalen van de boedelbak voorzien van een stempel op het afvalaanbiedstation (zonder stempel krijg je het huurbedrag niet teruggestort);
  • Je stuurt het ondertekende formulier met stempel van BAR Afvalbeheer naar info@boedelbak.nl of per post naar Boedelbak, antwoordnummer 10503, 2130 VC Hoofddorp.

Welke soorten aanhangers kun je huren?

Als je gebruik wilt maken van een gratis aanhanger van boedelbak*, kun je kiezen uit twee soorten:

Het huurbedrag krijg je binnen 7 werkdagen teruggestort op jouw rekening na ontvangst van de gestempelde huurovereenkomst. Mail een foto van de gestempelde huurovereenkomst met jouw bankgegevens in beeld naar info@boedelbak.nl. Opsturen kan ook naar: Boedelbak, Antwoordnummer 10503, 2130 VC Hoofddorp.

* Op deze actie zijn de voorwaarden en tarieven van boedelbak van toepassing. Tarieven kunnen mogelijk wijzigen.

Tips

  • Vergeet je afvalpas niet;
  • Sorteer grof afval alvast thuis; Dus niet alle soorten bij elkaar in één zak of doos. Op het afvalaanbiedstation staat voor iedere soort grof afval een container. Op deze manier wordt afval goed gescheiden en kunnen er weer nieuwe producten van worden gemaakt. En bovendien ben je sneller thuis;
  • PMD (plastic, metaal en drinkpakken)+restafval en Groente-, Fruitafval en etensresten kun je niet aanbieden bij het afvalaanbiedstation. Dit hoort thuis in de daarvoor bestemde verzamelcontainers in jouw buurt en/of minicontainer(s) bij jouw woning.
  • Kom bij voorkeur doordeweeks, op zaterdag kan het druk zijn op het afvalaanbiedstation.

Afvalaanbiedstation Barendrecht

Afvalaanbiedstation Albrandswaard