Appelschillen, koffiefilters, broodresten en andere (bereide en niet bereide) etensresten. Een klein aanrechtbakje is een uitkomst om al jouw GFT meteen te scheiden. Speciaal naar de winkel voor zo’n biobakje hoeft niet. Een lege snoepbak of schepijsverpakking kan prima dienst doen als biobakje. Woon je in de hoogbouw, dan zou je gratis een biobakje van ons moeten hebben ontvangen. Is dit niet het geval, vraag er dan naar via info@bar-afvalbeheer.nl. Zo wordt GFT scheiden een fluitje van een cent!

GFT hergebruiken

De afkorting GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Vaak wordt er nog een 'e' voor etensresten aan toegevoegd. Al het groenafval en etensresten kunnen we goed hergebruiken. Van GFT(e) maken we namelijk compost, dat jij weer kunt gebruiken voor jouw planten, het gazon of de moestuin. Maar GFT(e) is alleen herbruikbaar als het goed gescheiden ingeleverd wordt.


GFT scheiden

Door jouw GFT(e) te scheiden, maak je het bovendien makkelijker om jouw restafval te recyclen. Restafval blijft namelijk schoon als er geen etensresten, bladeren of gras tussen zit. Zo kan restafval nog beter nagescheiden worden!