Appelschillen, koffiefilters, broodresten en andere (bereide en niet bereide) etensresten. Een klein aanrechtbakje is een uitkomst om al uw GFT meteen te scheiden. Speciaal naar de winkel voor zo’n biobakje hoeft niet. Een lege snoepbak of schepijsverpakking kan prima dienst doen als biobakje. Mocht u nog geen biobakje van ons hebben ontvangen vraag er dan naar via info@bar-afvalbeheer.nl. Zo wordt GFT scheiden een fluitje van een cent!

Hergebruiken
De afkorting GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval, vaak wordt er nog een 'e' voor etensresten aan toegevoegd. Groenafval en etensresten die we goed kunnen hergebruiken. Van GFT(e) maken we namelijk compost, dat u weer kunt gebruiken voor uw planten, het gazon of de moestuin. Maar GFT(e) is alleen herbruikbaar als het goed gescheiden ingeleverd wordt.

Scheiden
Door uw GFT(e) te scheiden, maakt u het bovendien makkelijker om uw restafval te recyclen. Restafval blijft namelijk schoon als er geen etensresten, bladeren of gras tussen zit. Zo kan uw restafval nog beter nagescheiden worden!