Afspraak verplicht voor bedrijfswagens en aanhangers bij afvalaanbiedstation Barendrecht per 1 januari 2024

Wil je met een aanhanger je grof huishoudelijk afval of grof snoeiafval naar het afvalaanbiedstation in de gemeente Barendrecht brengen? Dan ben je per 1 januari 2024 verplicht online een afspraak te maken. Inwoners zijn al vanaf 1 januari 2023 verplicht een afspraak te maken als ze met een bedrijfswagen het afvalaanbiedstation bezoeken.

Geen bedrijfsafval

Bij het afvalaanbiedstation aan de Londen kunnen inwoners van Barendrecht particulier grof huishoudelijk afval inleveren. Bedrijfsafval is niet toegestaan. Om te voorkomen dat er bedrijfsafval wordt aangeboden, gaan we hier scherper op controleren door aanhangwagens en bedrijfswagens alleen op afspraak toegang te verlenen.

Wanneer moet ik een afspraak maken?

Samengevat: Het is vanaf 1 januari 2024 verplicht éérst een afspraak te maken als je:

  • Inwoner bent van de gemeente Barendrecht en je wil met een bedrijfswagen afval naar het afvalaanbiedstation brengen;
  • Inwoner bent van de gemeente Barendrecht en je wil met een personenauto mét aanhangwagen afval naar het afvalaanbiedstation brengen;
  • Ondernemer bent die reinigingsrecht betaalt.

Hoe maak je online een afspraak?

Je kunt vanaf 1 januari 2024 gemakkelijk online een afspraak inplannen via het Afvalserviceportaal op de website om jouw aanhanger aan te melden. Het aanmelden van jouw bedrijfswagen is al vanaf 1 januari 2023 mogelijk. Nadat je eerst jouw postcode en huisnummer in het Afvalserviceportaal hebt ingevuld, zie je een overzicht van alle afvalzaken die je zelf online kunt regelen.

Let op: Maak je gebruik van de gratis aanhangerservice vanuit boedelbak? Dan hoef je de aanhanger niet aan te melden.

Moet een personenauto ook aangemeld worden?

Nee. Je hoeft dus géén afspraak te maken als je het afvalaanbiedstation alleen met een personenauto bezoekt.

Afvalaanbiedstation langer open op zaterdag

Per 1 januari 2024 is het afvalaanbiedstation op de Londen in Barendrecht langer open op zaterdag. Dit betekent dat er nóg meer gelegenheid komt om grof huishoudelijk en grof snoeiafval te komen brengen. Het afvalaanbiedstation zal op alle zaterdagen open zijn van 7.30 tot 16.00 uur. Het station gaat dus één uur eerder open en één uur later dicht.