Onderhoud uw spullen

Door bijvoorbeeld uw waterkoker af en toe te ontkalken, duurt het minder lang voor het water kookt. Hierdoor bespaart u energie en heeft u minder kans dat de waterkoker kapot gaat door kalk. Het is dus een goed idee om spullen te onderhouden. Bekijk hoe u dit doet op gebruikershandleiding.nl(externe link).

Bespaar de kosten van een nieuw product

Repareren is vaak goedkoper dan vervangen. Als de wasmachine bijvoorbeeld stuk gaat, kan deze misschien nog gemaakt worden. Wasmachines zijn namelijk niet veel energiezuiniger geworden de afgelopen jaren. Op de website van Milieu Centraal(externe link) vindt u meer informatie over welke apparaten u beter kunt repareren en welke u beter kunt vervangen, omdat ze veel energiezuiniger zijn geworden.

Laat uw spullen repareren

Door uw spullen goed te onderhouden of te repareren, hoeft u geen nieuwe producten te kopen. Als iedereen dat doet, besparen we een hoop grondstoffen en dat is goed voor het klimaat.

Geef producten een tweede kans door onderhoud en reparatie, dat is goedkoper dan vervangen.

Repareer zelf uw spullen

Sommige producten kunt u gemakkelijk zelf repareren. Hiermee bespaart u kosten. Heeft u nog vragen over hoe u het beste uw product kunt repareren? Kijk dan op iFixit(externe link). Hier vertellen mensen hoe ze hun spullen zelf hebben gerepareerd.

Bezoek een Repair Café

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar u spullen kunt repareren. Op de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn er vrijwilligers met veel reparatiekennis en -vaardigheden die u kunnen helpen. Zo kunt u samen iets goed doen voor uzelf en voor het klimaat

Waar kunt u de Repair Café’s vinden?

Barendrecht

Het Repair Café Barendrecht(externe link) vindt u in de Bibliotheek AanZet in Het Kruispunt aan de Middenbaan 111. Het Repair Café is iedere 2e donderdag van de maand geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanaf juni 2022 worden vanuit 2 locaties de reparaties uitgevoerd:

  • 2e donderdag van de maand vanuit locatie Het Kruispunt (Middenbaan 111, 2991 GA te Barendrecht: van 14:00 uur t/m 17:00 uur)
  • 1e zaterdag van de maand vanuit locatie Karwei (Rostock 3, 2993 LH te Barendrecht: van 09:00 uur t/m 12:30 uur).

Albrandswaard

Het Repair Café Albrandswaard (externe link) vindt u in het Wijkcentrum de Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Het Repair Café is elke laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Ridderkerk

Het Repair Café Ridderkerk (externe link) wijk west, vindt u in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80 of bel 06 8111 8874. Het Repair Café is iedere laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Het Repair Café Bolnes(externe link) vindt u in Wijkcentrum Bolnes aan de Noordstraat 255A of bel 06 5261 6230.  Het Repair Café is iedere 2e vrijdag van de maand geopend van 13.00 tot 15.30 uur.

Wilt u het liever niet zelf repareren? Ga dan op zoek naar een professionele monteur.

Pagina afval scheiden