Van maandag 1 tot en met zondag 7 maart is het in heel Nederland de Week van de AfvalHelden. Dé week waarin we alle afvalmedewerkers in het zonnetje zetten. Want alle mannen en vrouwen die elke dag keihard werken om de gemeente schoon te houden, zijn Helden!

Onze AfvalHelden

Tijdens de coronacrisis is het extra duidelijk hoe belangrijk de afvalmedewerkers zijn. We zijn allemaal veel thuis. Daardoor hebben we dit jaar meer huishoudelijk afval dan normaal. Hoe zou Nederland eruit zien zonder de AfvalHelden die elke dag met ons afval bezig zijn? Iedereen die werkt met afval is een AfvalHeld. De chauffeur die met de vuilniswagen door de straten rijdt. De belader die zorgt dat de minicontainers worden geleegd. De medewerker die u de weg wijst bij het afvalaanbiedstation. En nog vele anderen!

Download een kleurplaat en deel op social media

Samen zetten we de AfvalHelden in het zonnetje. Wij vragen alle (jonge) inwoners om met ons mee te doen. Hieronder staan acht leuke kleurplaten. Download en print een kleurplaat, kleur in, maak een foto en deel op Facebook met #barafvalhelden. Of tag ons op Instagram (@nv_bar_afvalbeheer). Wij laten de foto’s van de kleurplaten aan de AfvalHelden zien. Zo zorgen we samen voor een kleurrijke verrassing. Woont u in een straat waar de vuilniswagen langskomt? Hang de kleurplaat ook achter het raam. Zo zien de AfvalHelden ook op hun route dat ze gewaardeerd worden!

Kleurplaten

Kleurplaat 1: Trots op onze AfvalHelden

Kleurplaat 2: AfvalHelden zijn onmisbaar

Kleurplaat 3: Ondergrondse container

Kleurplaat 4: Veegmachine

Kleurplaat 5: Vuilniswagen minicontainer achterkant

Kleurplaat 6: Vuilniswagen minicontainer voorkant

Kleurplaat 7: Vuilniswagen

Kleurplaat 8: Wijkhelden

AfvalHelden video: Chauffeur Kevin

Oud papier of karton weggooien? Dan kan het weleens zijn dat een doos niet past of dat de container vol zit. Chauffeur Kevin heeft daarvoor wat tips!

AfvalHelden video: Afvalcoach Jolanda

Plastic en karton in de GFT-container? Dat verstoort het verwerkingsproces. Afvalcoach Jolanda legt uit hoe belangrijk het scheiden van GFT is!

AfvalHelden video: Medewerker afvalaanbiedstation Peter

Voor het weggooien van asbest gelden er speciale, strikte regels. De medewerkers van het afvalaanbiedstation helpen u hierbij, net zoals Peter helpt bij het inleveren!

AfvalHelden video: Chauffeur Remco

Voor het aanbieden van uw minicontainers gelden er een aantal regels, anders kunnen de vuilnismannen de containers niet legen. Chauffeur Remco legt uit hoe dit werkt!

AfvalHelden video: Afvalcoach Christina

Gaat de ondergrondse container niet open? En kunt u uw afval niet kwijt? Afvalcoach Christina vertelt wat u dan kunt doen én hoe u het PMD+restafval goed kunt scheiden!

Week van de AfvalHelden landelijke aftermovie

Wat zijn alle AfvalHelden in Nederland in het zonnetje gezet! Vereniging Afvalbedrijven heeft de week samengevat in een video, met daarin onder andere ook 'onze' AfvalHelden Remco en Kevin.