Van maandag 7 tot en met zondag 13 maart is het in heel Nederland de Week van de AfvalHelden. Dé week waarin we alle afvalmedewerkers in het zonnetje zetten. Want alle mannen en vrouwen die elke dag keihard werken om de gemeente schoon te houden, zijn Helden!

Onze AfvalHelden

Tijdens de pandemie is het extra duidelijk hoe belangrijk de afvalmedewerkers zijn. We zijn allemaal veel thuis. Daardoor hebben we meer huishoudelijk afval dan voor 2020.

Hoe zou Nederland eruit zien zonder de AfvalHelden die elke dag met ons afval bezig zijn? Iedereen die werkt met afval is een AfvalHeld. De chauffeur die met de vuilniswagen door de straten rijdt. De belader die zorgt dat de minicontainers worden geleegd. De medewerker die u de weg wijst bij het afvalaanbiedstation. En nog vele anderen!

Week van de AfvalHelden

Download een kleurplaat en deel op social media

Samen zetten we de AfvalHelden in het zonnetje. Wij vragen alle (jonge) inwoners om met ons mee te doen. Hieronder staan acht leuke kleurplaten.

Deel je kleurplaat met ons:

  1. Download en print een kleurplaat
  2. Kleur in
  3. Maak een foto
  4. Deel je kleurplaat social media. Op Facebook met #barafvalhelden of op Instagram (@nv_bar_afvalbeheer).

Wij laten de foto’s van de kleurplaten aan de AfvalHelden zien. Zo zorgen we samen voor een kleurrijke verrassing. Woont u in een straat waar de vuilniswagen langskomt? Hang de kleurplaat ook achter het raam. Zo zien de AfvalHelden ook op hun route dat ze gewaardeerd worden!

Kleurplaten

Kleurplaat 1: Trots op onze AfvalHelden

Kleurplaat 2: AfvalHelden zijn onmisbaar

Kleurplaat 3: Ondergrondse container

Kleurplaat 4: Veegmachine

Kleurplaat 5: Vuilniswagen minicontainer achterkant

Kleurplaat 6: Vuilniswagen minicontainer voorkant

Kleurplaat 7: Vuilniswagen

Kleurplaat 8: Wijkhelden

Week van de AfvalHelden 2022

Vorig jaar zijn alle AfvalHelden in Nederland voor het eerste in het zonnetje gezet. Dit jaar doen we dit weer. Vijf van onze medewerkers zijn gefotografeerd en gevraagd wat hun werk zo bijzonder maakt.

AfvalHeld Hans
AfvalHeld Gino
Afvalheld Jowini
 

Week van de AfvalHelden 2021

Vorig jaar zijn alle AfvalHelden in Nederland voor het eerste in het zonnetje gezet! Vereniging Afvalbedrijven heeft de week samengevat in een video, met daarin onder andere ook 'onze' AfvalHelden Remco en Kevin.