Gebruik jij al een biobakje in de keuken?

Een schillenmandje, een GFT-emmertje, een biobakje of een aanrechtbakje… Allemaal benamingen voor een handig hulpmiddeltje in de keuken. Namelijk een afvalbakje voor groente-, fruit en etensresten. Zo’n emmertje is eenvoudig te legen, helpt mee om op de juiste manier afval te scheiden en zorgt ervoor dat jouw restafvalzak minder snel vervangen hoeft te worden door nare geurtjes. Win-win!

Biobakje hoogbouw

Woon je in een flat, appartement of een andere vorm van hoogbouw, dan beschik je over het algemeen niet over een GFT minicontainer. Dat is erg vervelend als je iedere keer naar de GFT cocon moet lopen als je even de aardappelschillen weg wilt gooien. Een biobakje is de uitkomst! Gelukkig heeft BAR Afvalbeheer jou al een biobakje aangeboden en hopelijk staat deze nu op of naast het aanrecht. Zo hoef je niet voor ieder klokhuis, schilletje of etensrestje naar buiten te lopen. Heb je dit niet en zou je dit graag willen, stuur dan een e-mail naar info@bar-afvalbeheer.nl. Via deze weg helpen wij je verder.

Biobakje laagbouw

Woon je in een rijtjeshuis of andere vorm van laagbouw, dan heb je een GFT minicontainer. Hierin kun je je GFT+e-afval (groente- en fruit, tuinafval en etensresten) eenvoudig in kwijt. Uiteraard is het makkelijk om een biobakje in de keuken te hebben. Heb je deze niet, maar wil je deze wel, dan kan ook jij een e-mail sturen naar info@bar-afvalbeheer.nl. Wij nemen jouw aanvraag in behandeling en komen snel bij je terug.

Biozakje in jouw biobakje

Kiemplantlogo of OK Compost logo

Met zo’n handig biobakje in jouw keuken, scheid je eenvoudig jouw GFT+e. Wist je dat jouw GFT+e-afval niet perse in een zakje hoeft te verpakken? Je kunt gewoon de bodem van jouw biobakje bekleden met een oude krant. Als je toch een zakje wilt gebruiken, gebruik dan een biologisch afbreekbaar zakje, te herkennen aan het kiemplantlogo of het OK Compost logo. Deze zakjes zijn niet schadelijk voor het milieu en kunnen dus in jouw biobakje gebruikt worden. Op deze manier scheid je je GFE correct.

Biobakje alternatief

Uiteraard is het niet nodig om een biobakje in jouw keuken neer te zetten. Een uitgespoelde oude schepijsverpakking, een take-away bakje van de lokale Chinees of een herbruikbaar bewaarbakje waar je de deksel al een tijdje van kwijt bent, doen prima dienst als biobakje of GFT+e-bakje. Leg een stukje krant of onbedrukt keukenpapier onderin en je kunt het zo in de grote GFT container legen. Let er wel op dat je eventueel plastic niet bij het GFT gooit!