Een schillenmandje, een GFT-emmertje, een biobakje of een aanrechtbakje… Allemaal benamingen voor een handig hulpmiddeltje in de keuken. Namelijk een afvalbakje voor groente-, fruit en etensresten. Zo’n emmertje is eenvoudig te legen, helpt mee om op de juiste manier afval te scheiden en zorgt ervoor dat uw restafvalzak minder snel vervangen hoeft te worden door nare geurtjes. Win-win!

Biobakje hoogbouw

Woont u in een flat, appartement of een andere vorm van hoogbouw, dan beschikt u over het algemeen niet over een GFT minicontainer. Dat is erg vervelend als u iedere keer naar de GFT cocon moet lopen als u even uw aardappelschillen weg wilt gooien. Een biobakje is de uitkomst! Gelukkig heeft BAR Afvalbeheer u al een biobakje aangeboden en hopelijk staat deze nu op of naast uw aanrecht. Zo hoeft u niet voor ieder klokhuis, schilletje of etensrestje naar buiten te lopen. Heeft u dit niet en u zou dit graag willen, stuur dan een e-mail naar info@bar-afvalbeheer.nl. Via deze weg helpen wij u verder.

Biobakje laagbouw

Woont u in een rijtjeshuis of andere vorm van laagbouw, dan heeft u een GFT minicontainer. Hierin kunt u uw GFT+e-afval (groente- en fruit, tuinafval en etensresten) vrij snel in kwijt. Uiteraard is het makkelijk om een biobakje in de keuken te hebben. Heeft u deze niet, maar wilt u deze wel, dan kunt ook u een e-mail sturen naar info@bar-afvalbeheer.nl. Wij nemen uw aanvraag in behandeling en komen snel bij u terug.

Biozakje in uw biobakje

Kiemplantlogo of OK Compost logo

Met zo’n handig biobakje in uw keuken, scheidt u eenvoudig uw GFT+e. Wist u dat uw GFT+e-afval niet perse in een zakje hoeft te verpakken? U kunt gewoon de bodem van uw biobakje bekleden met een oude krant. Als u toch een zakje wilt gebruiken, gebruik dan een biologisch afbreekbaar zakje, te herkennen aan het kiemplantlogo of het OK Compost logo. Deze zakjes zijn niet schadelijk voor het milieu en kunnen dus in uw biobakje gebruikt worden. Op deze manier scheidt u uw GFE correct.

Biobakje alternatief

Uiteraard is het niet nodig om een biobakje in uw keuken neer te zetten. Een uitgespoelde oude schepijsverpakking, een take-away bakje van de lokale Chinees of een herbruikbaar bewaarbakje waar u de deksel al een tijdje van kwijt bent doen prima dienst als biobakje of GFT+e-bakje. Leg een stukje krant of onbedrukt keukenpapier onderin en u kunt het zo in de grote GFT container legen. Let er wel op dat u eventueel plastic niet bij het GFT gooit!