In de gemeente Barendrecht kun je sinds 2022 gratis een aanhanger huren om grof huishoudelijk afval of snoeiafval naar het afvalaanbiedstation te brengen. Dit bleek een groot succes, waardoor het vanaf 1 januari 2024 ook mogelijk is  in de gemeente Albrandswaard!

Gratis aanhangwagen gebruiken

Albrandwaarders met een auto met een trekhaak kunnen vanaf 1 januari 2024 gratis gebruik maken van een aanhanger om grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg te brengen naar het afvalaanbiedstation aan de Nijverheidsweg 3. Albrandswaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met boedelbak.

Hoe werkt het huren van een gratis aanhangwagen?

Je kunt de aanhangwagen reserveren via boedelbak.nl of bij een ophaallocatie van boedelbak in de gemeente. Bij het ophalen geef je aan dat de boedelbak gebruikt om grof huishoudelijk afval weg te brengen naar het afvalaanbiedstation. Vraag hierbij om een uitgeprint formulier. In eerste instantie betaal je de borg van 75 euro en de kosten van de huur van de aanhanger aan boedelbak. Als je de aanhanger binnen 3 uur terugbrengt, inclusief formulier met een stempel van het afvalaanbiedstation, krijg je de borg terug minus het huurbedrag. Het huurbedrag wordt vervolgens binnen 7 werkdagen teruggestort op je bankrekening. Lees alle spelregels voor de gratis aanhanger.