Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of minicontainer te stoppen, zoals meubels of vloerbedekking.

Waar kunt u grofvuil brengen?

U kunt grof huisvuil zelf gratis naar het afvalaanbiedstation brengen.

Ook kunt u grofvuil op afspraak laten ophalen door de NV BAR-Afvalbeheer. 

Wat zijn de kosten voor grofvuil?

De kosten voor het ophalen van grofvuil zijn in de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk € 20,00 per keer (max 3 m3 per afspraak) en in de gemeente Albrandswaard € 40,00 per keer (max 3 m3 per afspraak).

Doneer uw spullen

Als uw spullen nog bruikbaar zijn, dan kunt u er ook iemand anders blij mee maken. Doneer de spullen dan aan een kringloopwinkel.

Snoeiafval

U kunt snoeiafval op de volgende manier aanbieden:

Minicontainer voor GFT

Probeer snoeiafval zoveel mogelijk verkleind in de GFT-minicontainer te doen. Als u een grote tuin hebt, kunt u eventueel een extra GFT-minicontainer aanvragen.

Afvalaanbiedstation

Als het snoeiafval niet in de GFT-minicontainer past, dan kunt u het (gratis) brengen naar het afvalaanbiedstation.

Ophalen van snoeiafval

U kunt het snoeiafval (gebundeld) laten ophalen. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente

Wat zijn de kosten

De kosten voor het ophalen van grof snoeiafval zijn in de gemeente Albrandswaard € 40,00 per keer (max 3 m3 per afspraak) en in de gemeente Ridderkerk € 20,00 per keer (max 3 m3 per afspraak).

In de gemeente Barendrecht halen we 1 keer per vier weken gratis grof snoeiafval op. We rijden deze ophaalroute op een vaste dag en u moet zich hiervoor tevoren aanmelden. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0180. Wilt u uw grof snoeiafval buiten deze 4-wekelijkse reguliere ophaalronde op laten halen? Dat kan, dan betaalt u € 20,00 per keer (max 3 m3 per afspraak).

Hoe moet u het snoeiafval aanbieden?

  • U bundelt takken (maximaal lengte 1.50 meter)
  • De bundel mag niet zwaarder zijn dan 25 kilogram
  • Geen boomstronken, groente, fruit en ander tuinafval dan takken
  • Geen (open) plasticzakken 
  • Leg het snoeihout gebundeld voor 08.00 uur op de ophaaldag op de afgesproken aanbiedplaats of eventueel de avond van tevoren vanaf 22.00 uur. Deze afgesproken aanbiedplaats wordt aan u doorgegeven tijdens de aanvraag.