Restafval verminderen met een kleintje in huis is een uitdaging, want luiers zorgen voor veel afval. Met een kindje heeft u gemiddeld zo’n 25 kilo aan luierafval per maand. Een makkelijke en duurzame tip om te voorkomen dat u veel luierafval bij uw restafval heeft, is om te kiezen voor wasbare luiers.

Makkelijk in gebruik

Wasbare luiers zijn tegenwoordig net zo gebruiksvriendelijk en veilig als wegwerpluiers en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. De nieuwste wasbare luiers bestaan uit een voorgevormd luierbroekje met een speciaal inlegvel om de ontlasting op te vangen. Alleen het inlegvel met de ontlasting gaat bij het PMD+restafval. Was de luierbroekjes op 40 graden. Wasbare luiers zijn in verhouding ook een stuk goedkoper en veel milieuvriendelijker. Door wasbare luiers te gebruiken, heeft u minder restafval en worden grondstoffen bespaard. Wasbare luiers zijn dus ook een duurzame keuze. Lees meer informatie over de voordelen en het gemak van wasbare luiers op de website van MilieuCentraal.

Luiers bij restafval

Ons PMD+restafval wordt verwerkt door Omrin. Sinds 2021 scheidt Omrin wegwerpluiers en ander organisch restmateriaal van het restafval. Daarna wordt het omgezet in biogas. Dit opgewekte biogas wordt gebruikt als brandstof voor de transportvoertuigen van Omrin. Ook gaat er een deel naar het aardgasnetwerk.