Op zaterdag 28 oktober heeft wethouder Fleur Stip twee containertuintjes in de Mr. Troelstrastraat in Ridderkerk geopend. Deze kleine tuintjes rondom een ondergrondse container moeten voorkomen dat mensen afval naast de containers plaatsen.

Opening containertuintjes

Onder toezicht van bewoners en de afvalcoaches van BAR Afvalbeheer opende wethouder Fleur Stip de eerste containertuintjes in de Mr. Troelstrastraat. Een aantal enthousiaste buurtbewoners, jong en oud, hebben samen de plek rondom ‘hun’ ondergrondse container opgefleurd met plantjes. De bewoners vinden het namelijk belangrijk dat hun buurt schoon blijft en een containertuintje helpt daarbij.

Opening van containertuintje in Ridderkerk met wethouder Fleur Stip en de afvalcoaches van BAR Afvalbeheer

Wat is een containertuintje?

Een containertuintje bestaat uit een bak gevuld met plantjes rondom een ondergrondse container. Een containertuintje maakt de straat groener en fleuriger. En met een tuintje is de kans veel kleiner dat iemand afvalzakken of dozen naast de container plaatst.

Wist je trouwens dat de bakken waar de tuintjes in geplant zijn, zijn gemaakt ingezameld PMD(+restafval) in jouw gemeente? Jouw plastic afval, dat verwerkt wordt tot PMD-korrels, zorgt dus voor duurzame plantenbakken. 

Wie verzorgd de plantjes in het containertuintje?

Bewoners kunnen zich aanmelden als adoptant. Dit betekent dat zij het containertuintje met elkaar schoonhouden en zorgen voor de plantjes en bakken. Doordat omwonenden zelf de tuintjes onderhouden wordt de connectie met de buurt versterkt.

Dat is leuk! Dat lijkt mij ook wel wat!

Heb jij een ondergrondse container in de wijk waar vaak afval naast ligt? En zou jij dit op willen lossen door middel van een containertuintje? Laat het ons dan weten!

Wil je samen met je buren een containertuintje onderhouden en wil je je aanmelden als adoptant? Dan horen wij dit uiteraard ook graag! Stuur een mail naar afvalcoaches@bar-afvalbeheer.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!