Voor het aanbieden van minicontainers is er een aantal regels. De aanbiedregels zijn bedoeld om de minicontainers op een veilige manier te kunnen legen en om zwerfafval en andere overlast te voorkomen. We controleren of de minicontainers op de juiste manier worden aangeboden. Soms kan een minicontainer niet worden geleegd. We hangen dan een rode kaart aan de minicontainer. Hierop wordt uitgelegd waarom de minicontainer niet is geleegd.

Waarom is mijn minicontainer niet geleegd?

Het deksel van de minicontainer moet altijd volledig gesloten zijn. Anders kan de minicontainer niet veilig worden opgetild en geleegd en kunnen er zwerfafval en nare geuren ontstaan. Vuilniszakken op of naast de minicontainer worden niet meegenomen. Afval dat niet meer in de container past, kunt u op de volgende inzameldag in de minicontainer aanbieden.

Ook een minicontainer die meer dan 60 kilo weegt, wordt niet geleegd. Dit kan namelijk schade aan het inzamelvoertuig en de container veroorzaken. Zit er PMD+restafval in een minicontainer voor GFT of papier? Dan wordt de minicontainer ook niet geleegd. Het GFT en papier kan dan namelijk niet meer worden gerecycled. Bekijk alle regels voor het aanbieden van uw minicontainers.