Textielwedstrijd 2023

Dit is een oud bericht.

Van 6 tot en met 10 november is het weer zo ver: de jaarlijkse Textielwedstrijd! In deze week gaan de scholen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Vorig jaar heeft ZML De Rank de Textieldwedstrijd gewonnen. Wint jouw school nu? 

Textielinzameling

De productie van textiel is enorm belastend voor het milieu. Mensen kopen steeds meer kleding en de kwaliteit wordt slechter. Opnieuw & Co zorgt in opdracht van BAR Afvalbeheer voor de inzameling van textiel in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Met in totaal 75 textielcontainers zamelen we hier jaarlijks zo’n 650 ton textiel in. Het ingezamelde textiel gaat naar het sorteercentrum en wordt daarna voor een deel weer verkocht in de kringloopwarenhuizen van Opnieuw & Co. Op die manier zorgen we samen voor lokale (sociale-) werkgelegenheid en hergebruik.

Textielwedstrijd

De Textielwedstrijd is bedoeld voor alle (basis)scholen in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De deelnemende school krijgt een vergoeding voor de ingezamelde kleding. De school die het meeste heeft ingezameld per leerling, krijgt een dubbele vergoeding én een trofee. De leerlingen krijgen een leuke gezonde traktatie op de wedstrijddag. BAR Afvalbeheer en Opnieuw en Co organiseren en faciliteren de inzameling, waardoor de actie zo weinig mogelijk energie kost voor de school.

De actie duurt per school maar 1 dag.

Doet jouw school ook mee?

Als jouw school meedoet, dan ontvang je ruim op tijd onder andere:

  1. Flyers en inzamelzakken voor kleding om aan de leerlingen mee te geven;
  2. Lesmateriaal in de vorm van een PowerPointpresentatie, waaronder een filmpje om de leerlingen uitleg te geven over deze actie en de genoemde doelen. De les neemt 10 á 15 minuten in beslag en kan door de docent zelf worden gegeven, voorafgaand aan het meegeven van de flyers en de zakken.

Je kunt je school inschrijven door uiterlijk 6 oktober 2023 een mail te sturen naar: Christina Schutte, email c.schutte@bar-afvalbeheer.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging. Via de contactpersoon zullen wij uw school verder informeren.

In de mail graag vermelden:

  • Naam en adres van de school.
  • Naam, telefoonnummer, e-mailadres en functie van de contactpersoon.
  • Aantal leerlingen dat meedoet aan de actie.

De planning

Week 39

Scholen kunnen zich tot en met 6 oktober 2023 aanmelden voor de Textielwedstrijd. Inschrijven kan door een mail te sturen aan Christina Schutte, email: c.schutte@bar-afvalbeheer.nl

Scholen die zich hebben aangemeld ontvangen een schriftelijke bevestiging van hun deelname met de inzameldag en het lesmateriaal

Week 40/41

Scholen ontvangen flyers en inzamelzakken voor kleding om aan de leerlingen mee te geven

Week 42      

Herfstvakantie

Week 45

Start Textielwedstrijd. Opnieuw & Co zet op een afgesproken tijdstip grote inzamelkisten klaar waar de leerlingen de kleding in kunnen doen onder begeleiding van de medewerker van Opnieuw & Co en één of meerdere leerkrachten.

Week 47

Opnieuw & Co en BAR Afvalbeheer maken de winnaar van de Textielwedstrijd bekend

Week 48

Prijsuitreiking

Heb je nog vragen?

Voor aanvullende vragen over deze actie kun je contact opnemen met:


Bar Afvalbeheer: Christina Schutte c.schutte@bar-afvalbeheer.nl, tel: 0650 202 748
Opnieuw & Co: Michel Kasteel m.kasteel@opnieuwenco.nl, tel 0640824328