Volgens de weersverwachting gaat het de komende dagen flink vriezen! Zelfs overdag zal de temperatuur niet boven 0 komen. Hierbij een aantal tips voor uw minicontainers bij koud winterweer.

Afval vastgevroren aan de minicontainer

In de winter kunnen PMD+restafval, GFT en papier/karton makkelijk vastvriezen aan de minicontainer. Dit kunt u voorkomen door een krant op de bodem te leggen. Dat mag ook in de minicontainer voor GFT. Een enkele krant kan gewoon gecomposteerd worden. Vochtig afval (bijvoorbeeld groente-, fruit- en etensresten) kunt u het beste eerst laten drogen voordat u het in de minicontainer gooit.

Vastvriezen deksel

Bij temperaturen onder 0 kan het deksel van de minicontainer vastvriezen. Dit kunt u voorkomen door een klein takje van een boom of een wasknijper tussen het deksel en de container te plaatsen.

Lediging minicontainers

Ondanks de voorzorgsmaatregelen die u neemt, kan het gebeuren dat de minicontainer door de vorst toch niet helemaal geleegd kan worden. Bovendien kan het zo zijn dat door de weersomstandigheden de inzameling wordt vertraagd. Desondanks blijven we de minicontainers ledigen, tenzij dit gezien de veiligheid van onze mensen en materieel niet meer verantwoord is.