De lage winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de deksel of de inhoud van uw minicontainer vastvriest. Tijdens de inzameling is het dan lastig de container (goed) te legen. Hierbij een aantal tips om bevriezing van uw minicontainer te voorkomen.

Vastvriezen inhoud 

In de winter vriest vooral groente-, fruit en tuinafval makkelijk vast omdat het veel water bevat, maar ook PMD+restafval en papier en karton kan vastvriezen. Dit kunt u voorkomen door een krant op de bodem te leggen of zaagsel. Vochtig afval (bijvoorbeeld groente-, fruit- en etensresten) kunt u het beste eerst laten drogen voordat u het in de minicontainer gooit. Wat ook helpt: uw container een dag voor de inzameling binnen te zetten, het afval niet aan te stampen en het op de inzameldag voorzichtig los van de wand te steken. 
 

Vastvriezen deksel

Bij temperaturen onder 0 kan het deksel van de minicontainer vastvriezen. Dit kunt u voorkomen door een klein takje, latje of wasknijper tussen het deksel en de container te plaatsen, zodat de klep een stukje open blijft.