Inwoners van Barendrecht kunnen gratis gebruik maken van een aanhangwagen om grof huishoudelijk afval, snoeiafval en kringloopgoederen naar het afvalaanbiedstation te brengen. De gemeente Barendrecht is hiervoor een samenwerking aangegaan met Boedelbak(externe link). Deze actie loopt ten minste tot 1 oktober 2022.

Hoe werkt het?

U kunt gratis (maximaal 3 uur), gebruik maken van een aanhangwagen om uw grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg te brengen naar het afvalaanbiedstation aan de Londen 15. U betaalt de reguliere borg van € 75,00, inclusief de kosten van de huur van de aanhangwagen aan Boedelbak. Bij het terugbrengen van de aanhangwagen krijgt u direct de borg terug. Het huurbedrag wordt binnen 7 werkdagen teruggestort op uw bankrekening.

Lees hier verder voor meer informatie.

Welk afval kunt u aanbieden bij het afvalaanbiedstation?

Bij het afvalaanbiedstation kan grof huishoudelijk afval worden gebracht. Denk aan een kapotte strijkplank, tapijt, gipsplaten, elektronische apparatuur of grof snoeiafval. Deze materialen kunnen worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten. U kunt kringloopgoederen ook afgeven bij de container van Opnieuw & Co op het afvalaanbiedstation. Hier vindt u meer informatie en openingstijden.

Uiteraard kunt u ook nog steeds een afspraak maken om snoeiafval een keer per vier weken gratis thuis te laten ophalen. Kijk voor meer informatie.