Op 25 maart is het weer zo ver… De Landelijke Compostdag! Op deze dag kunt u als inwoner gratis compost afhalen bij de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Albrandswaard en aan De Gorzen in Ridderkerk. Op deze wijze bedanken de gemeente en composteringsbedrijf Indaver(externe link) u voor uw inspanning om uw groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT+e -afval) gescheiden aan te leveren. Wist u dat een volle GFT minicontainer gelijk staat aan zo'n 15 tot 20 kg compost? Ideaal voor uw (volks)tuin.

Compost

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Komt u ook compost halen?

Uiteraard doet BAR Afvalbeheer mee aan de Landelijke Compostdag. U als inwoner kunt daarom op zaterdag 25 maart gratis compost op komen halen. Let wel op de maximale hoeveelheid compost die u mee mag nemen. Zo blijft er voor iedere inwoner genoeg compost over.

De locaties waar compost beschikbaar is:

Barendrecht

Afvalaanbiedstation aan de Londen 15  - van 8.30 uur tot 15.00 uur (vergeet uw afvalpas niet). Maximaal twee zakken (één zak is 25L) compost per afvalpas.

Albrandswaard

Afvalaanbiedstation aan de Nijverheidsweg 3  - van 8.30 uur tot 15.30 uur (vergeet uw afvalpas niet). Maximaal twee zakken (één zak is 25L) compost per afvalpas.

Ridderkerk

De Gorzen aan De Gorzenweg 79  - van 08.30 – 15.00 uur. Maximaal vijf emmers compost (ca. 50L) per huishouden. BAR Afvalbeheer heeft emmers ter maatvoering. Deze mag u niet meenemen. Zorg dat u zelf een bak of een zak meebrengt om de compost in over te scheppen of bedenk een andere oplossing om uw gratis compost te vervoeren in uw auto of aanhanger.

Wees er snel bij, want OP = OP!

compost