Verpakkingen zoals het kartonnetje van de hagelslag nemen vaak veel ruimte in. Maak ze daarom zo plat mogelijk voordat u ze in de juiste afvalbak gooit. Zo bespaart u ruimte en hoeft u uw container minder vaak aan de weg te zetten of naar de ondergrondse container te lopen.

Papier en karton moet schoon en droog ingeleverd worden. Gooi daarom gebruikte tissues niet in de papierbak. Schone taart- en pizzadozen kunnen er wel in. Verpakkingen met een plastic of aluminiumlaagje eromheen, bijvoorbeeld drinkpakken, horen niet bij het papier maar bij PMD. Boeken mogen wel bij het papier, maar deze kunt u ook naar een kringloopwinkel bij u in de buurt brengen.

Zijn er ook dingen die u beter niet plat kunt maken?

Plastic, blik en karton: dit kunt u zo plat mogelijk maken. Alleen glas is niet verstandig om kapot te maken. Gooi lege potjes en flesjes zonder statiegeld dus zo heel mogelijk in de glasbak. Zo voorkomen we dat er kapot glas op straat belandt. Glas kan eindeloos en voor 100% worden gerecycled. Verzamel daarom iedere lege fles of potje in een tas of kratje. U neemt het dan in 1 keer mee naar de glasbak.